Válogatott hírek 2021.08.01


Ál-debreceni

(Debrecziner.hu)Megünnepelte a miniszterelnök reggelijét a debreceni városi média.Orbán Viktor mai Facebook-posztjaiban beavatta követőit a reggelijének és az ebédjének részleteibe. Több száz rajongója kívánt neki a közösségi hálón jó étvágyat, illetve egészségére étkezéseit. A miniszterelnök videón is megörökíttette, hogy reggelire debrecenit kért. Majd fotó mutatja, hogy Orbán Viktor evés közben is dolgozik (olvas), a tányérján azonban nem debreceni páros kolbász található, hanem valami virsliféle.

Pegasus letíltva

(Új Kelet) Az NSO Group állítólag letiltotta néhány külföldi kormányzati ügyfelének hozzáférését a kémprogramjához, miközben vizsgálja a visszaélésekre vonatkozó állításokat. A hír forrása az amerikai NPR szerint az izraeli szoftvercég egyik alkalmazottja.A forrás nem közölte, mely országokról, vagy egyáltalán hány országról van szó, mondván, az izraeli védelmi szabályzat megtiltja a cégnek az ügyfelek azonosítását – írja az NPR nyomán az izraeli magyar lap, az Új Kelet.

A kedd Finn dingi nap?

(Paraméter) A Finn dingiben szereplő vitorlás verenyző, Berecz Zsombor a második helyen bejutott az éremfutamba vasárnap a tokiói olimpián, így kedden a dobogóért szállhat vízre. A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó a kilencedik részversenyben negyedik lett, a tizedikben szintén, de egyik fő vetélytársa, a spanyol Joan Cardona utóbbiban csak nyolcadikként futott be. Így helyet cseréltek, Berecz feljött másodiknak, hátránya kilenc helyezési pont a címvédő brit Giles Scott mögött. Az utolsó futamot a 2020-as világbajnok új-zélandi Junior Josh nyerte, aki ezzel a negyedik helyre lépett előre, és a magyar hajóstól tíz ponttal van lemaradva.

Más lesz a Forrásnál
(Szabad Pécs) Közös megegyezéssel távozik Brandstätter Gábor, a társaság vezérigazgatója Tettye Forrásház Zrt.-től. Péterffy Attila pécsi polgármester azt írta, hogy az önkormányzati céget az elmúlt évben vezető igazgatót kreatív szakembernek ismerte meg. “Brandstätter Gábor új kihívások elé néz, most szakmai fejlődését tartja szem előtt.

Most igazán hajléktalan a hajléktalan

(KecsUp) Az elmúlt időszakban a Kecskeméti Városrendészet több illegálisan létesített lakóhelyet számolt fel városunkban a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. segítségével.  A nyári időszakban megfigyelhető, hogy a fedél nélküli személyek nem keresik fel a hajléktalanszállókat, hanem városunk parkjaiban, erdőiben és eldugottabb területein alakítják ki lakóhelyüket. Sajnálatos módon, ezeken a helyszíneken napról napra gyűlik a hajléktalan személyek által felhalmozott hulladék, amely sem városképi, sem köztisztasági, sem közegészségügyi szempontból nem kívánatos – áll a városi cég közleményében.

Jég is eshet

(Telex) Délnyugaton sok járásra másodfokú riasztásokat adott ki zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap késő délelőtt. Az érintett területeken a következő órákban viharos széllel, jégesővel, rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadékkal kísért zivatarok várhatók, írja az MTI. Később Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye járásaira adhatnak ki további másodfokú riasztásokat. A többi megyében zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Csak egy kicsit lődözött

(AFP) Videóra vette, hogy ukránokra lődöz az ablakából egy Kijevben élő 23 éves donyecki férfi. Azt mondta, Putyint szolgálta. Majd javította magát és közölte, csak viccelt. A rendőrségnek nem volt nehéz dolga. Könnyen kideríthető volt, hogy hol készült a felvétel az ablakról, ahonnan lőtt, hamar meglett az ember.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s