Válogatott hírek 2021.08.03

(CNN)A hétvégén végre újra megtarthatták a méltán híres Hemingway-hasonmásversenyt, amelyen több mint 140 férfi vett részt A versenyt 1981 óta minden évben megtartják a floridai Key Westben, de tavaly a koronavírus miatt le kellett mondani. Az indulók igyekeznek minél jobban hasonlítani az íróra, az öltözködésen át a szakállfazonig. A többség őszülő, és vagy khaki szettben, vagy kötött halászpulóverben próbál minél jobb Ernestnek tűnni.Zach Taylor (középen) vihette haza az első díjat.

(

(Bloomberg) Nagy-Britannia hat évvel azután, hogy Kína tulajdonrészt szerzett legújabb atomerőművében, meggondolta magát. Az Északi-tengerre tervezett erőműnek nehéz befektetőt találni, mivel a projekt egyötöd részben kínai tulajdonban van. Egyelőre nem tudni, hogy mit lép London.

(euronews) Októberben bíróság elé áll egy 100 éves férfi, akit 3518 rendbeli gyilkosságban való bűnrészességgel vádolnak, mivel a vádak szerint náci SS-őrként szolgált egy Berlin külvárosában lévő koncentrációs táborban a második világháború alatt. A vádak szerint 1942 és 1945 között a Sachsenhausen táborban dolgozott a náci párt félkatonai szárnyának besorozott tagjaként. A százéves férfit – akinek nevét a német adatvédelmi törvények miatt nem közölték – kora ellenére eléggé alkalmasnak tartják arra, hogy bíróság elé álljon. A neuruppini állami bíróság hétfőn közölte, hogy a tárgyalás október elején kezdődik.A neuruppini hivatal 2019-ben kapta meg az ügyet a ludwigsburgi különleges szövetségi ügyészségtől, amelynek feladata a náci korszak háborús bűneinek kivizsgálása. A neuruppini állami bíróság székhelye Oranienburg városától északnyugatra található, ahol Sachsenhausen volt.


(Telegraph)Amikor a közelmúlt viharai elárasztották a Queen gitárosának, Brian Maynek a pincéjét, a zenész a gazdag lakosokat okolta, akik évek óta olyan luxuspincéket építenek, amelyek elzárják a vízvezetékeket és akadályozzák a természetes vízelvezetést.

(New York Times) Haiti tisztviselők elmondták, hogy halálos fenyegetéseket kaptak, mert nem voltak hajlandóak bizonyítékokat manipulálni az ország elnöke, Jovenel Moïse meggyilkolásával kapcsolatban. Két bírósági hivatalnok és egy nyomozási bíró, akik Haiti meggyilkolt elnökének holttestét vizsgálták, jelenleg bujkál.


(Boston Globe)Az amerikai külügyminisztérium potenciális menekültstátuszt kínál az afgánok több új kategóriájának, akik az afganisztáni háború alatt segítettek az Egyesült Államoknak és másoknak, köztük azoknak, akik a hírközlő eszközöknek és nem kormányzati szervezeteknek dolgoztak.
Reggeli olvasmány

(Giulia Marchi a The New York Times számára) Velencében életbe lépett a nagy sétahajókra vonatkozó tilalom, ami miatt egyes turisták órákkal távolabb kötöttek ki a város híres látnivalóitól. A nagy hajók nem meghetnek be a lagunákba.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s