Hírek 2021.08.05

Tótka Sándor olimpiai bajnok

Csütörtökön újabb négy kajak-kenu versenyszám fináléját rendezték a tokiói olimpián. Férfi kajak egyes 200 méteren Tótka Sándor olimpiai bajnok, Csizmadia Kolos negyedik lett. Női kajak egyes 500-on Csipes Tamara lett ezüstérmes, Kozák Danuta pedig negyedik, csakúgy, mint a férfi kajak kettesek 1000 méteres távján Nádas Bence és Kopasz Bálint.

Ezüst Kristóf

Remekül kezdődött a tokiói olimpia csütörtöki napja magyar szempontból: Rasovszky Kristóf fantasztikus úszással a második helyen végzett a férfiak 10 kilométeres nyílt vízi úszószámában, megszerezve ezzel a magyar küldöttség 6. ezüstérmét, egyben a 13. érmét.

Lefejezett oroszlán

(Klubrádió) A Lánchíd felújításának részeként leemelték az oroszlán fejét, illetve melső lábait. Restaurálás után a tervek szerint jövő év végén visszakerülnek a helyükre. A Lánchíd felújítása 2023-ig tart.

Szántó verseny

(Magyar Szó) A gunarasi falunap a hétvégén lesz, és ennek keretében a Gunarasi Gazdakör kilencedik alkalommal szervezi meg a szántóversenyt. Az egyesületnek ez a legnagyobb rendezvénye, amelyre sok vendég szokott érkezni. Király Zoltán, a gazdakör elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a járványhelyzet miatt tavaly elmaradt a verseny,

Menekülés Athénból

(Transindex) Megállíthatatlanul terjed a tűz a görög főváros környékén: ezrek menekülnek el Athénból Több ezer embert kellett kiköltöztetni Athén északi agglomerációjából, miután kedd éjszaka a futótűz elérte a fővárost és több tucat épületet megrongált. Számos szálloda ingyenesen felajánlotta szobáit a károsultaknak.

Rongálás Pozsonyban

(Felvidék ma) Rongálás bűntette miatt büntetőeljárást indított a rendőrség a Pozsony történelmi központjában festékspray-vel lefújt épületek ügyében. Ismeretlen tettes „trans is beauty”, „queer power”, „god is trans”, „queer revolution is coming” feliratokat firkált az épületek falára. A tettest háromtól nyolc évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s