Válogatott hírek 2021.08.06

Házkutatás
(euronews) Öt országban, köztük Magyarországon tartott házkutatásokat az Európai Ügyészség nemzetközi áfacsalás miatt. Egy 14 millió eurót, azaz mintegy ötmilliárd forintot meghaladó értékű, nemzetközi áfacsalás felderítését célozta a Németországban, Hollandiában, Szlovákiában, Bulgáriában és Magyarországon tartott házkutatás.

Ujjlenyomat

(Szabad Pécs) Ujjlenyomatot is vett a rendőrség egy Pécsett átragasztott kormányzati plakátról – Bejelentésre indult a nyomozás Az eset kapcsán a Pécsi Rendőrkapitányság rongálás elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.Lapunk megkérdezte ugyanis a rendőrséget, hogy milyen okból vettek ujjlenyomatot a pécsi Kórház tér közelében álló hirdetőoszlopról, illetve, hogy milyen jogcímen indult a nyomozás. Azt írták, hogy „a megkeresésében szereplő eset kapcsán a Pécsi Rendőrkapitányság rongálás elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen”.

Reptéri ügyek

(Debrecziner) Közös légitársaságot alapít Nagyvárad és Bihar megye – jelentette be egy csütörtöki sajtótájékoztatón Florin Birta polgármester A légitársaság – a tervek szerint – Bukarestbe és forgalmas európai repülőterekre indít majd járatokat. „A nagyváradi repülőtérnek Bihar megyében és a szomszédos megyékben egymillió lakost kell kiszolgálnia. A nagyváradi repülőtér azonban a fenntarthatóság határán működött az elmúlt években. Ki vagyunk szolgáltatva a légitársaságok üzletpolitikájának és a nemzetközi környezetnek. A légi szállítási piac teljes kiszámíthatatlansága nem megoldás Nagyvárad és Bihar megye számára” – jelentette ki Ilie Bolojan. Papp László, Debrecen polgármestere leszögezte: a debreceni és a nagyváradi repülőtér mindig is versenyben állt az utasokért, és ha valaki azt üzeni, hogy „működjünk együtt, mert különben versenyre kényszerülünk, attól nem ijedünk meg”

Határ dolgok
A szlovák parlament és a Smer alelnöke, Juraj Blanár visszautasítja, hogy magyar politikusok Szlovákia területén vonják kétségbe Európa második világháború utáni határrendezését. Ezzel Kövér László, a magyar Országgyűlés elnökének somorjai emlékműavatón elhagzott beszédére utalt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s